My Place On The Web

Cauciucurile de iarna NU mai sunt obligatorii in acest sezon

Cauciucurile de iarna NU mai sunt obligatorii in acest sezon

12 Nov, 2010

Posesorii de autovehicule nu mai sunt obligati sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna in acest sezon, masura urmand sa intre in vigoare doar la 1 noiembrie 2011, insa vor plati amenzi daca vor provoca pagube din cauza nedotarii corespunzatoare a vehiculului, informeaza agentia Mediafax.

“Soferii nu sunt obligati sa aibe anvelope de iarna, dar daca vor provoca un accident, vor derapa sau vor bloca drumul vor plati amenzi, precum si cheltuielile de degajare a drumului. Amenzile sunt intre 4 milioane si 20 de milioane de lei vechi. Totodata, in cazul deteriorarii masinii intr-un accident, proprietarii nu vor mai fi despagubiti de companiile de asigurare daca nu au masinile echipate corespunzator”, a declarat joi ministrul transporturilor, Anca Boagiu.

Boagiu s-a intalnit joi cu reprezentan?ii patronatelor si sindicatelor din transporturi, in urma discutiilor convenindu-se ca proiectul privind echiparea masinilor cu anvelope de iarna sa fie modificat. O noua intalnire va avea loc peste o saptamana.

Ministrul Transporturilor a precizat ca anvelopele de iarna vor fi obligatorii pentru circula?ia pe drumurile din afara oraselor.

Boagiu a mai spus ca va fi infiintat un corp unic de control in trafic, care va reuni inspectori din ARR, registrului Auto Roman si CNADNR.

Ministerul Transporturilor a prezentat recent un proiect de OUG care prevedea ca soferii de autoturisme si camioane vor fi obliga?i sa utilizeze anvelopele de iarna in perioada 1 noiembrie-31 martie, in caz contrar urmand sa plateasca amenzi cuprinse intre 2.500 lei si 4.000 de lei, si sa achite daunele aduse elementelor care compun drumul daca nu au asigurare.

Sursa: Avocatnet.ro

SCNet Romania

One comment

  1. Sa speram ca nu vom apuca punerea in practica a acestei masuri abuzive si inaplicabile in conditiile de saracire a populatiei Romaniei. Doresc acestei cutre politice{Boagiu} sa nu apuce anul viitor in Guvern, deoarece legea este oricum un abuz in tara aceasta de rahat al carei atotstiutor presedinte are nume de “vant”. Cauciucurile de iarna sunt intr-adevar binevenite intr-o tara civilizata, unde firmele de dezapezire isi fac datoria si nu mimeaza lucrul pe milioanele contribuabililor printre care ma nimar si eu.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cauciucurile de iarna NU mai sunt obligatorii in acest sezon - Ziarul toateBlogurile.ro - [...] Cauciucurile de iarna NU mai sunt obligatorii in acest sezon Fri Nov 12, 2010 11:48 am Posesorii de …

Spune-ti parerea despre acest articol ...