My Place On The Web

Gmail Priority Inbox

Gmail Priority Inbox

21 Sep, 2010

Daca esti sufocat de e-mail-urile care nu sunt junk (Spam) dar nici foarte importante, sa stii ca nu esti singurul…
Spam-ul nu este singurul lucru care iti poate umple contul de e-mail. Deoarece doar o fractiune din e-mail-urile primite au o prioritate crescuta sau sunt cu adevarat importante, acestea pot sa se piarda in marea majoritate a e-mail-urilor normale pe care le primim. Gmail incearca sa rezolve aceasta problema cu o noua functionalitate care sorteaza mail-urile importante pentru tine, cu prioritate mare si care au nevoie sa fie citite cat de repede posibil.

Numita Priority Inbox, functionalitatea – inca in stadiu beta – actioneaza ca si un filtru spam incercand sa invete obiceiurile tale in utilizarea mail-ului. Astfel, sunt analizate e-mail-urile pe care le citesti mai intai si la care raspunzi imediat. Dupa aceasta inbox-ul tau este in impartit in trei sectiuni, ordonand email-urile in functie de importanta – cele mai importante sunt primele, in sectiunea “Important”.

Dedesubt sunt e-mail-urile marcate ca fiind “Starred””, iar sub acestea sunt toate celelalte e-mail-uri din inbox – in sectiunea “Everything else”. Gmail permite adaugarea de sectiuni suplimentare, in functie de nevoi, cum ar fi “Important and unread” sau afisarea sectiunilor doar atunci cand contin e-mail-uri – prin optiunea “Hide if empty”.

Chiar daca nu nimereste totul din prima, rezultatele initiale sunt destul de precise. Iar daca eticheteaza un e-mail gresit, tot ceea ce trebuie sa faci este sa il marchezi ca fiind neimportant/important (prin apasarea butoanelor corespunzatoare “Mark as important” sau “Mark as unimportant”) . Din acel moment totate e-mail-urile urmatoare vor fi tratate ca atare. Odata cu trecerea timpului si aplicarea corectiilor necesare filtrul devine din ce in ce mai precis.

Sursa: romanialibera.ro

SCNet Romania

Spune-ti parerea despre acest articol ...