My Place On The Web

1 Decembrie – Ziua Nationalã a României. La Multi Ani România!

1 Decembrie – Ziua Nationalã a României. La Multi Ani România!

1 Dec, 2011

UPDATE: Pentru a vedea detalii despre 1 Decembrie 2012, CLICK pe 1 Decembrie 2012 – Ziua Nationala a Romaniei

Inainte de toate, vreau sa urez La Multi Ani România si tuturor românilor!
Fi-ti mândri cã sunteti români, chiar daca situatia tarii nu e cea mai buna :)

La Multi Ani Romania

La Multi Ani Romania La Multi Ani Romania La Multi Ani Romania La Multi Ani Romania

Joi, 1 decembrie 2011, Primaria Cluj-Napoca ii invita pe clujeni sa ia parte la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Programul Zilei de 1 Decembrie la Cluj

la ora 9.30 va incepe Slujba religioasa – Te Deum la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa Romana a Vadului, Feleacului si Clujului.
la ora 10.00 oficialitatile clujene vor depune jerbe de flori la Monumentul “Glorie Ostasului Roman” din Piata Avram Iancu, dupa care va avea loc defilarea garzii de onoare a Diviziei 4 Infanterie “Gemina”.
– dupa defilarea garzii de onoare, la Monumentul Memorandistilor de pe Bulevardul Eroilor va avea loc o sceneta istorica interactiva, prin care se va recrea atmosfera sociala din prajma Zilei de 1 Decembrie 1918 din Cluj. Elevi de la Liceul de Coregrafie si Arta dramatica “Octavian Stroia” vor da citire Marii proclamatii de la 1 Decembrie 1918.
la ora 16.00 va incepe spectacolul traditional organizat cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Anul acesta locul de desfasurare a evenimentului nu va fi Piata Lucian Blaga, ci Piata Unirii. Buna dispozitia va fi intretinuta in prima parte a spectacolului de catre interpretii de muzica populara Veta Biris, Dumitru Farcas, Gheorghe Zamfir, acompaniati de orchestra “Cununa Transilvana” si ansamblurile folclorice “Romanasul”, “Traditii” si “Craisorul”.
– de la ora 18.30 clujenii vor avea parte de muzica folk, oferita de interpretii Magda Puscas, Ioan Onisor si Emil Imre
– de la ora 19.00 va intra pe scena formatia Sistem.
– de la ora 19.45 va avea loc Retragerea cu torte pe traseul Piata Lucian Blaga – strada Napoca – B-dul Eroilor – Piata Avram Iancu
– de la ora 20.00 va avea loc traditionalul foc de artificii din Piata Avram Iancu.

Cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, Primaria Cluj-Napoca va da si startul iluminatului festiv.

Un alt eveniment organizat de Primarie cu ocazia Zilei Nationale este expozitia “Cluj-Napoca si Marea Unire”, care va avea loc incepand de miercuri, 30 noiembrie 2011 si pana duminica, 4 decembrie la Biblioteca Academiei Romane, filiala Cluj, de pe strada M. Kogalniceanu nr. 12. Clujenii vor avea ocazia sa vada documente, manuscrise si carti istorice privind Unirea de la 1918. Expozitia este organizata in parteneriat cu Arhivele Nationale Cluj si Academia Romana Cluj. Intrarea va fi libera, iar orarul de vizitare este intre 10.00 si 16.00.

Imnul National al Romaniei (varianta Originala)

Program Special RATUC de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Nationale a României, 1 Decembrie 2011, circulatia mijloacelor de transport in comun se va desfasura intre orele 6,00 – 23,00, conform programului de transport pentru zilele de duminica.

Focul de artificii din centrul Cluj-ului


!!! La Multi Ani Romania !!!

SCNet Romania

Spune-ti parerea despre acest articol ...