My Place On The Web

Inaugurare Cluj Arena cu Scorpions si Smokie. Programul manifestarii.

Inaugurare Cluj Arena cu Scorpions si Smokie. Programul manifestarii.

24 Aug, 2011

Pe data de 1 octombrie Cluj Arena isi deschide oficial portile! Presedintele Consiliului Judetean Cluj a declarat ca “deschiderea noii arene este un eveniment deosebit pentru colectivitatea noastrã, fapt pentru care am tinut ca la momentul inaugural sã le oferim clujenilor spectacole sustinute de cãtre formatii de top cum sunt Scorpions si Smokie”.

Asa ca, Cluj Arena nu va fi inaugurat cu un meci de fotbal, asa cum se astepta toata lumea, ci pe ritmurile trupei germane Scorpions :)

Scorpions si Smokie vor fi capetele de afis ale celor douã zile de festivitãti care vor marca inaugurarea celui mai modern stadion dintre Budapesta si Bucuresti: Cluj Arena.

Veteranii muzicii rock vor concerta la Cluj-Napoca, pe 8 octombrie, cu ocazia inaugurarii oficiale a noului stadion, in cadrul turneului mondial “Get Your Sting and Blackout”.

Initial, pentru inaugurarea Cluj Arena se dorea aducerea unei echipe de fotbal cu nume din strainatate, fiind purtate negocieri cu Inter Milano, Lazio, Hamburg SV sau Kuban Krasnodar.

Desi a existat o intelegere cu trupa lui Dan Petrescu, acest plan a fost anulat si s-a hotarit ca la inaugurarea Cluj Arena sa concerteze trupa germana Scorpions. In zilele ulterioare concertului va avea loc si un meci amical, cat si unul oficial.

Alin Tise, a anuntat cã stadionul va fi inaugurat in 1 octombrie, de la ora 10.00, urmând ca de la ora 14.00 pânã noaptea sã fie organizatã o zi a portilor deschise. Tot cu ocazia inaugurãrii noii arene sportive vor avea loc douã zile de concerte pe stadion. Astfel, in 8 octombrie de la ora 21.00 vor concerta rockerii germani de la Scorpions, in deschiderea cãrora vor cânta Compact, Semnal M, Voltaj si Grigore Lese.
in 9 octombrie, de la ora 14.00 va avea loc un spectacol folcloric, iar seara un recital al cunoscutei trupe Smokie. in deschiderea acesteia vor cânta, printre altii, Loredana si Pasãrea Colibri.

Inaugurare Cluj Arena
Programul de pe Cluj Arena intre 1 si 15 Octombrie:

1 octombrie – Ziua Portilor Deschise, de la ora 14:00! Cluj Arena va fi deschis publicului.

8.10.2011 – trupa germanã Scorpions va concerta pe Cluj Arena, in cadrul turneului de adio, “Get Your Sting and Blakout World Tour”, in deschidere fiind programate concerte ale unor formatii românesti: Compact, Semnal M, Voltaj si Grigore Lese.

9.10.2011 – pânã la ora 16.00: program de muzica popularã cu Dumitru Fãrcas, Aurel Tãmas sau Sava Negreanu.

9.10.2011 – seara: Concert Smiley, Loredana, Pasãrea Colibri, Andra si in final, Smokie.

11.10.2011 – meciul amical dintre “U” Cluj si Kuban Krasnodar, confirmat oficial. Ora nu a fost inca stabilita.

15.10.2011 – meciu oficial ”U” Cluj – FC Brasov.

COSTUL BILETELOR la Concertele Scorpions si Smokie
Pretul biletelor pentru concertul Scorpions de la Cluj, din 8 octombrie, incepe de la 50 de lei, asa cum a anuntat si presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Biletele sunt vandute pe site-ul myticket.ro, iar pretul este de 50 de lei la Peluza sau Gazon B, de 75 de lei la Gazon A si Tribunele 1 sau 2, si de 100 de lei la Golden Circle.
Exista si un pachet care contine bilete la Scorpions cat si pentru concertul Smokie, care costa 70 de lei la Peluza sau Gazon B, 100 de lei la Gazon A si Tribunele 1 sau 2, si de 150 de lei la Golden Circle.

Pretul unui bilet pentru concertul trupei Smokie incepe de la 30 de lei si creste in functie de zona.
Biletele pot fi gasite pe site -ul myticket.ro si costa 30 de lei la Peluza si Gazon B, 45 de lei la Gazonul A si Tribunele 1 sau 2, si de 75 de lei la Golden Circle.

Scorpions
Cine sunt Scorpions ??

Scorpions e o trupa fondata in orasul german Hannover in anul 1965 si se afla in mijlocul ultimului turneu mondial. Acesta a inceput in 2010 si se va incheia in 2012, an in care rockerii se vor retrage din activitate.
Trupa a lansat pana in prezent 18 albume de studio, patru materiale live si a sustinut nu mai putin de 21 de turnee mondiale.
Cel mai mare hit al celor de la Scorpions a fost “Wind Of Change” (1990), melodie care a devenit imnul neoficial al caderii Cortinei de Fier.
Este pentru a doua oara cand formatia germana va concerta in Romania in 2011.

Smokie
Cine sunt Smokie ???

Smokie este o formatie muzicalã britanicã de muzica rock activã in perioada anilor 1968-prezent, formatã initial din Chris Norman voce si chitarã armonicã, Alan Silson la chitarã solo, Terry Utley la chitarã bas si Pete Spencer la baterie.
Initial denumit The Yen, apoi The Sphynx si mai târziu Essence, trupa a fost formatã la gimnaziul St. Bede’s din Heaton, Bradford, Anglia. A fost compusã initial din Chris Norman (voce/chitarã/pian) (n. Christopher Ward Norman pe 25 octombrie 1950, Redcar, Yorkshine), Terry Uttley (bass/voce) (Terence Uttley, n. 9 iunie 1951, Birkenshaw, Yorkshine), Alan Silson (chitarã plumb/voce) (n. 21 iunie 1951, Birkenshaw, Yorkshine) Ron Kelly (n. Ronald Kelly, 1952). in principal aveau concerte in mici cluburi din Bradford precum si a comunitãtile inconjuratoare.
   in mai 1968, grupul a fost gasit de un manager in Mark Jordan, care i-a sfãtuit sã redenumeasca grupul in Elizabethans. in toamna lui 1968 Kelly a plecat din grup pentru a-si continua studiile. in decembrie acelasi an, grupul a avut o primã aparitie la TV la Yorkshine si o prima aparitie in revista Calendar, publicatie localã de stiri si alte evenimente. in august 1969 grupul compune douã piese muzicale pentru programul BBC “High Jinx”. incurajati de succes, Jordan i-a fãcut sã inregistreze primul demo tape. in 1970 casa de discuri RCA manifestã un interes foarte mare pentru aceasta trupã, propunându-le schimbarea numelui in Kindness.
   La sfârsitul anului 1970, Dave Eager s-a oferit sã le fie manager. Ulterior au concertat cu Rory Storm, cântãret stil „Mersy Beat” si un contemporan al Beatlesilor.

Surse: Wikipedia.org, Ziare.com, Adevarul.ro

SCNet Romania

4 comments

 1. Nu a fost nici un concert de muzica populara in data de 9:(

 2. Nici nu zici ca este in Romania…

 3. Frumos stadion :) … Ma gandesc ca or concertat foarte frumos !

  • ma stai prost cu calendaru.. 😛
   doar in 1 oct se va deschide .. si inaugurarea e in 8 😉 .. deci mai e ceva pana atunci, asa ca inca nu a concertat nimeni :)
   da sigur va concerta ffff misto :) .. ne vedem acolo daca vii :)

Spune-ti parerea despre acest articol ...