My Place On The Web

Cum poti scapa de Taxa Auto? Se va mari de la 1 Ianuarie 2012!

Cum poti scapa de Taxa Auto? Se va mari de la 1 Ianuarie 2012!

4 Oct, 2011

Taxa auto se va mari de la 1 ianuarie 2012 cu 20-25% conform declaratiei ministrului Mediului si Padurilor, printr-o ordonanta de urgenta ce va fi publicata pana la sfarsitului anului acesta. Acest anunt a facut sa creasca numarul programarilor la RAR pentru inmatricularea masinilor second-hand. Mai mult, de anul viitor si autoturismele cu motorizare Euro 5 vor plati taxa de inmatriculare.

Numai pe rolul Tribunalului Cluj exista sute de actiuni privind restituirea taxei de poluare. Majoritatea instantelor din tara admit aceste cereri de restituire a taxei de poluare prevazuta de Ordonanta de Urgenta nr. 50/2008, perceputa de autoritatile fiscale cu ocazia primei inmatriculari in Romania a autovehiculelor second-hand importate din spatiul comunitar. De asemenea, daca nu dispuneti de banii necesari pentru achitarea taxei de poluare aveti posibilitatea de a solicita in instanta inmatricularea autovehiculului. Aceasta este o solutie mai anevoioasa, dar cu succes in justitie. Multe instante din tara s-au pronuntat deja in favoarea celor care au dat in judecata institutiile statului implicate, iar cumparatorii deautovehicule le-au putut inmatricula fara sa plateasca taxa.

Este bine ca inainte de a alege prima sau a doua varianta sa verificati care din optiuni este mai putin costisitoare, plata taxei urmata de actionarea in instanta pentru restituirea taxei sau actionarea in instanta pentru inmatricularea fara plata taxei.
Pentru ambele optiuni va recomandam sa consultati un avocat pentru a va indruma pasii care trebuie parcursi si a va redacta corect actiunea sau pentru a va reprezenta fara a mai fi necesara prezenta dv. in instanta.

Eu am reusit sa scap fara plata taxei de inmatriculare, deci treaba e pe bune 😉
Cei interesati ma pot contacta sa le explic ce si cum se face pt. a scapa de plata taxei de inamtriculare prin email sau la tel: 0751800690.
Multa bafta si la cat mai putine taxe platire aiurea! :)

SCNet Romania

8 comments

 1. mihai /

  @ George : Daca ai intrat in posesia sentintei prin care instanta de judecata obliga institutia prefectului- serviciul public comunitar de eliberari permise si inmatriculari- trebuie sa astepti sa treaca termenul de recurs, iar apoi sa mergi sa iti investesti sentinta cu formula executorie, la registratura tribunalului unde ai avut dosarul. Asta este tot.

 2. george /

  in luna noembrie 2011 am castigat procesul sa nu mai platesc taxa de poluare ,si la sfarsitul luni decembrie am facut rar-ul la masina .cand m-am dus la politie mi-au spus ca trebuie sa mai astept.pana ce ? este cotect.
  va rog daca aveti cunostinte sa-mi spuneti si mie ce sa fac.
  va multumesc.

 3. Chicinas Radu /

  Eu la inceputul lunii Martie ar trebui sa imi inmatriculez masina, pentru ca imi expira al 3-lea rand de numere. Daca imi poti da vreun sfat, cum sa scap de plata taxei , da-mi detalii pe e-mail.
  Multumesc !

  • BizZu /

   Salut.
   Din pacate de azi a intrat o noua lege legat de taxe .. si nuse mai poate face nimica :(

 4. Cel mai simplu mod de a scapa de taxa auto este sa nu iti cumperi masina. Eu am deschis actiune in instnata sa imi recupar taxa auto si astept rezolutia, probabil va dura 1 an pana va fi finalizata

 5. mihai /

  @ Stefan : dureaza 3-4 luni, depinde cat de ocupate sunt instantele de judecata. poti sa suni la nr. 0751800690 si vei afla mai multe :) succes !

 6. stefan /

  mihai cum se poate inmatricula fara sa platesti taxa si cat dureaza?

 7. Mihai /

  Si eu mi-am recuperat taxa de poluare in felul acesta. Putina lume stie, dar prin intermediul instantelor se poate chiar si inmatricula masina fara plata taxei de poluare! Dureaza ceva timp, dar merita asteptarea ! 😉

Spune-ti parerea despre acest articol ...