My Place On The Web

Google, o posibila retea de socializare?

Google, o posibila retea de socializare?

30 Jan, 2011

Odata cu schimbarea sefului cel mare, Google spera sa devina, in cele din urma, si o platforma de socializare care sa contracareze (daca se mai poate) efectul Facebook.

Astfel, noul sef al Google, Larry Page, are o misiune uriasa: aceea de a invata Google sa socializeze. Cum bine se stie Facebook savureaza fiecare milion de noi membrii ce li se adauga intr-un timp foarte scurt. Asta nu e un lucru prea bun pentru Google, care cauta cu disperare sa socializeze si el, insa nu prea stie cum.

Dintre numele pentru noua retea de socializare ce ar vrea sa fie pornita de Google, se zvonesc ca ar putea fi: “Google +1″, “Google Plus One” sau “Google Me”.

Tot zvonurile spun ca noua retea de socializare Google nu va fi o platforma individuala, ci un nou serviciu adaugat la suita de servicii Google sau chiar un toolbar prezent pe toate serviciile Google.

Google nu are trasata clar o strategie de social media. Stim cu totii ca Google Buzz a fost un esec. Si din fericire pentru Google, si el stie asta. Larry Page e constient ca daca nu face ceva in directia social media, schimbarile ce incep sa se vada pe internet ar situa giganticul motor de cautare in sfera marilor jucatori online, dar nu in centrul ei.

Google e insa optimist. Imediat ce a fost numit CEO, Page a declarat: “Daca ne gandim la ceea ce ar putea fi socializarea in mediul online peste 5 ani, ne dam seama ca acum suntem intr-o faza foarte timpurie… Iar noi suntem incantati de posibilitatile ce ne apar.”

Ramane de vazut daca acestea sunt doar intentii sau Google va fi in curand si o platforma de socializare.

Sursa: tehnopol.ro & Google

SCNet Romania

3 comments

  1. Facebook e cel mai bun site de socializare deja :) ….

  2. Efectul facebook e deja prea avansat, nu va putea fi stopat asa usor.

Spune-ti parerea despre acest articol ...